Vorig jaar hadden we ons aangemeld voor een moestuin bij de tuindersvereniging de Volharding. Tegen december kregen we bericht dat we aan de beurt waren en konden we kiezen uit 3 tuinen.

We kozen voor de tuin midden in het complex gelegen met een vrijwel nieuwe kas en een oude perenboom erop. Na de vakantie in Wales hadden we volop ideeën na inspiratie op te hebben gedaan in de botanische tuin aldaar.

Na eerst de tuin te hebben omgespit was het nu tijd om alles langzaamaan uit te planten. We begonnen met aalbessenstruiken en aardbeien, aardappelen en de eerste bonen. Ook vonden we een hele mooie Mirabellen boom bij de kweker. Die namen we mee met wat gedoe. Waarbij Jan en Christian op de fiets gingen en Marie-Anne en Marthe met de auto. Daar moest namelijk de boom ook in worden vervoerd. Het ging eigenlijk nauwelijks in onze Volvo station. De boom stak helemaal uit het raam.

De boom staat inmiddels op de tuin en doet het goed. We hebben vreselijk gelachen om Christian die op een ochtend vol bleef houden dat we een Bellenblaasboom hadden gepland, op de tuin. Toen hij ging uitleggen welke boom dat dan moest zijn duurde het even voor we doorhadden dat hij de MiraBELLENboom bedoelde.